zondag 8 september 2013

De eerste week van het schooljaar 2013

Dit schooljaar bestaan de Globes uit 5 stoere jongens: Bram, Benito, Rico, Lennerd en Gauthier. De jongens hebben er samen met hun juf alvast heel wat zin in en de sfeer zat er direct goed in. 

We vlogen er deze week direct goed in en herhaalden vooral de leerstof van het vorige schooljaar om te zien of er niet teveel vergeten was. Tijdens rekenen kwamen voor Rico de getallen tot 100 000 aan bod en dit ging heel erg vlot. Bram, Benito en Gauthier herhaalden de getallen tot 100 aan de hand van het 100-veld en deden dit uitstekend. Lennerd ging bij juf Stephanie rekenen en bewees dat ook hij in de vakantie niet zoveel vergeten was. 

Tijdens taal herhaalden we de woorden uit het vorige schooljaar en werd ook de verdubbelingsregel bekeken. Hoe ging die onthoudzin van die kippen ook alweer? Ook het niveaulezen werd ge├»ntroduceerd in de klas. Hier zie je iedereen van de klas aan het werk tijdens het niveaulezen aan de individuele plekjes. Ieder werkt op zijn tempo aan een boekje op zijn AVI-niveau. 


We sloten de week af met een gezonde wandeling tot aan de Brielmeersen samen met de Lieveheersbeestjes, de Beren en de Schelpen. Hier konden alle leerlingen de energie van de eerste schoolweek wat kwijt en leerden ze elkaar wat beter kennen. De foto's spreken voor zich... 

Kortom: een geslaagde eerste week! Op naar nog heel wat mooie weken! 
Juf Romina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten