donderdag 21 november 2013

Week van 18 tot 22 november 2013

De Globes hadden deze week een druk programma. Op maandag bekeken we hoe een haven er uitziet en welke soorten boten er allemaal passeren. Op dinsdag hadden we Zakaria van de Schildpadden erbij in de klas. We bekeken hoe een sluis werkt en gingen op stap naar de Leie hier in de buurt om al onze geleerde leerstof in de praktijk om te zetten. Iedereen had heel veel vragen en vond het bijzonder leerrijk!


Vanaf woensdag kregen we er voor de rest van de week Adina en Gwendoline bij. Aangezien het woensdag “Dag van de rechten van het Kind” was, bekeken we dit eens van dichterbij. Een levensgrote poster met de verschillende rechten werd in de kring opgehangen en we bekeken een filmpje van Unicef over het leven van kinderen in Burundi. Heel erg confronterend om te zien hoe sommige kinderen leven…


Deze week stonden er ook wat toetsen op het programma. Iedereen werd getest op zijn niveau van lezen en ging vooruit: proficiat! Benito had ook een toets voor wiskunde. We sloten de week leuk af door te gaan zwemmen en bekeken in de namiddag een leuke film.

Trouwens ook nog leuk nieuws over de konijnen op school: we hebben kleintjes! :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten