donderdag 27 november 2014

Week van 17 tot 21 november 2014

De Globes verwelkomden deze week twee extra leerlingen uit de Beren aangezien hun juf op bijscholing was de hele week. Lennerd en Dylan draaiden zo goed mogelijk mee en maakten ook heel wat werk. Fijn jullie erbij gehad te hebben jongens! Ilyas was ziek vanaf dinsdag en we hebben hem gemist in klas.


Deze week stond in het teken van het afwerken van ons thema rond W.O. I. We bekeken enkele stukken uit  afleveringen van de mooie serie ‘In Vlaamse Velden’ waarop de inval van de Duitsers te zien was, alsook het maken van de loopgraven. Ook het openzetten van de sluizen in Nieuwpoort en een gasaanval konden we bekijken. Het werd een mooie aanloop naar onze uitstap vrijdag. Iedereen was de hele week alvast super enthousiast...


De rekengroep maakte deze week een toets van sprong 3 en iedereen haalde hun beste resultaat tot nu toe. Een beloning voor het harde werken. De taalgroepen werkten verder rond de verschillende vraagwoorden. Donderdag hadden we kort al een introductie van ons nieuwe W.O. thema. Het was de ‘Dag van de Rechten van het Kind’ en we hingen de poster met al onze rechten reeds op in de kring en hielden een leuk kringgesprek.
Op vrijdag trokken we dan eindelijk richting Diksmuide samen met de Schelpen, de Bloempjes en de Zonnekids. Ook meester Patrick en juf Sara vergezelden ons die dag. Het werd een dag waarop we alles wat we geleerd hadden eindelijk met onze eigen ogen konden zien. De IJzertoren met al zijn verdiepingen toonde ons kledij uit de tijd van toen, hulzen van kogels en bommen en zoveel meer… In de Dodengang was iedereen onder de indruk van wat er zich daar vroeger afgespeeld had. Wat was het fijn om een thema zo te kunnen afsluiten! Uw zoon of dochter vertelt er graag meer over.

Volgende week maandag is de juf op bijscholing en zitten alle leerlingen in hun verdeelklas. Alle leerlingen hebben een planning voor die dag en werkbundels. Ik ben alvast benieuwd hoe goed iedereen met zijn planning kan werken.Tot dinsdag Globes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten