zondag 2 november 2014

Week van 20 tot 24 oktober 2014

De Globes verwelkomden deze week een nieuwe leerling in de klas. Ilyas sloot aan bij onze klasgroep en heeft zich snel aangepast aan de regels van de klas. Alle Globes deden hun uiterste best om hem wegwijs te maken op school en op de speelplaats. Fijn je erbij te hebben Ilyas!


We werkten deze week ons W.O. thema ‘Waar is de grens?’ af. We bekeken de kaart van BelgiĆ« van dichtbij en leerden over de twee grote delen in ons kleine landje. Ook de verschillende provincies werden voor het eerst bekeken. We stonden stil bij waar iedereen woont en wat onze buurgemeentes zijn. Het werden fijne lessen! Ook de toets verliep bij iedereen goed! Knap!

De taalgroepen begonnen deze week met het schrijven van de hoofdletters. Een hele opgave voor sommigen, maar toch werd er al goed gewerkt. Daarnaast bekeken we de verschillende vraagwoorden eens van dichtbij en maakten we zelf vragen die we aan elkaar konden stellen.De rekengroep werkte deze week verder met sprong 3. Er stond  hoofdrekenen met de getallen tot 10 000 op het programma, maar ook het tekenen van patronen kwam aan bod. We sloten de week af met een les rond driehoeken.


Vrijdag gingen we samen met vele andere leefgroepen meedoen aan de scholenveldloop. Iedereen deed zijn uiterste best! In de namiddag sloten we de laatste week voor de vakantie af met een eerste forum. Onze knutselwerkjes rond Halloween werden aan elkaar voorgesteld en we zongen samen een lied. Een leuke manier om samen de vakantie in te zetten.
Geniet allemaal van de welverdiende herfstvakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten