maandag 10 november 2014

Week van 3 tot 7 november 2014

Wat was het fijn om iedereen terug te zien na de vakantie. Het werd direct een week vol feest want maar liefst 3 leerlingen van de klas werden een tiener deze week. Nogmaals proficiat Roderrico, Fleur en Benito met jullie 10de verjaardag!

Het nieuwe W.O. thema ‘De Eerste Wereldoorlog’ werd met enorm veel enthousiasme ontvangen door iedereen. We bekeken hoe de oorlog begon en hoe ons land erbij betrokken raakte. De verschillende nieuwe wapens die tijdens deze oorlog aan bod kwamen konden brachten al veel verwonderde blikken naar boven. Ook enkele filmpjes en foto’s uit de Eerste Wereldoorlog lieten al indrukken na op iedereen. Fijn!

De rekengroep werkte deze week hard door aan sprong 3. We leerden kloklezen tot op 1 minuut, zowel op de analoge klok als de digitale klok. Ook de veelhoeken werden van dichtbij bekeken met speciale aandacht voor het vierkant en de rechthoek. Ook het cijferend optellen, aftrekken en vermenigvuldigen tot 10 000 werd verder ingeoefend. Goed gewerkt allemaal!

De taalgroepen werkten deze week hard aan hun nieuwe boekenkring en nieuwskring die er binnenkort weer aankomt. Voor sommigen is dit nog steeds een opgave dus werkten we wat samen en hielpen we elkaar. Daarnaast stonden ook verschillende spellingsmoeilijkheden op het programma. Ook de hoofdletters worden verder hard ingeoefend. We maken mooie vorderingen.

We sloten de week af met een leuke knutselles in het kader van ons W.O. thema. Aangezien de klaproos het symbool is van de Eerste Wereldoorlog gingen we zelf aan de slag met houtskool en rood pandakrijt zodat iedereen zelf zijn eigen herdenkingssymbool kon maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten