zondag 2 november 2014

Week van 6 tot 10 oktober 2014

De Globes werkten deze week het W.O. thema ‘Mijn huis, mijn thuis’ af. We bekeken het verschil tussen huren en kopen en stonden ook even stil bij het concept ‘kangoeroewoning’. Op dinsdag kregen de Globes een tweede toets W.O. en ook nu bracht iedereen het er goed vanaf. Knap!


De rekengroep werkte deze week sprong 2 af en kreeg een tweede toets. De meesten behaalden mooie resultaten maar het hoofdrekenen blijft een heuse opgave! Volgende week werken we daarom ook eerst verder op die bewerkingen voor we verder gaan naar een volgende sprong.


De taalgroepen verdiepten zich deze week verder in het verhaal van de ‘Brievenbrigade”. We bekeken de weg die een brief aflegt eens hij in de postbus terecht komt en vonden dit bijzonder interessant. Ook de kringen stonden deze week opnieuw op het programma. Arne vertelde ons meer over de giraf, Fleur kwam haar boek ‘Het bal van de kikkers’ voorstellen en Kaylen liet ons meegenieten van wat sport met een artikel over voetbal.

Vrijdag sloten we de week af door leuke sleutelhangers te maken in het thema Halloween. Volgende week maandag gaan we verder in deze sfeer want dan komt er in onze klas iemand langs die samen met ons nog iets voor Halloween gaat knutselen. Volgende week gaat de juf ook op huisbezoek bij de meeste leerlingen van de klas dus het belooft een leuke week te worden! Tot dan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten