vrijdag 23 januari 2015

Week van 12 tot 16 januari 2015

We hebben er opnieuw een erg productieve week opzitten. Binnenkort start de derde ronde kringen bij ons in de klas dus werd er opnieuw een planning opgemaakt. Daarnaast werd er een sport gekozen om een ontdekkring over te houden, een boek gekozen om te lezen voor de boekenkring en ook een artikel uit de KLAP-krant gekozen voor de nieuwskring. Iedereen ging daarna al hard aan de slag. Er komen dus heel wat leuke kringmomenten aan binnenkort!

We sloten ons W.O. thema ‘Op de speelplaats’ af met een toets en keken al eens wat naar ons volgend thema ‘Zorg goed voor jezelf’ zal brengen. Iedereen was al erg enthousiast over de EHBO die aan bod zal komen.

De taalgroepen werkten deze week bij creatief schrijven rond het versturen van een kaartje naar iemand. Daarnaast werkte groep 1 ook aan verzamelwoorden en groep 2 mocht zinnen verdelen in onderwerp en gezegde.

De rekengroep komt stilletjes aan het einde van sprong 5. We leerden handige rekenmethodes voor het vermenigvuldigen met 5, 50 en 25, wat was dat een opgave! Daarnaast bekeken we de geldwaarden en de verschillende aanzichten bij blokkenbouwsels nog eens van dichtbij. Ook alle cijferalgoritmes werden nog eens ingeoefend.

We sloten de week op vrijdag af door lekkere pizza te bakken. Wat was dat smullen! Volgende week dinsdag gaan we zwemmen met de hele klas! Vergeet jullie zwemgerief niet! Tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten