donderdag 8 januari 2015

Week van 5 tot 9 januari 2015

De Globes zijn er terug ingevlogen na de deugddoende vakantie. Iedereen kwam gemotiveerd terug naar school en er werd al heel wat werk gemaakt. Alles stond deze week in het teken van ons nieuw W.O. thema ‘Op de speelplaats’. We bekeken de verschillen tussen de spelletjes die er nu op de speelplaats doorgaan en hoe dat vroeger was. We stonden ook even stil bij onze eigen droomspeelplaats en mochten die dan ook ontwerpen op vrijdag. Wat een leuke idee├źn! Knap hoor!


De taalgroepen werkten deze week rond ‘synoniemen’. Wat was dat even moeilijk maar daarna was iedereen er snel mee weg. Iedereen kreeg deze week ook een opdracht rond creatief schrijven. We ontwierpen zelf een eigen stripverhaal rond de avonturen van wortel en radijs. Wat waren dat leuke verhalen! Knap gedaan Globes!

De rekengroep begon aan sprong 5. We werkten rond gelijkwaardige breuken en leerden ook handige rekenmethodes voor het vermenigvuldigen en delen met getallen tot 10 000. Wat was dat een hele boterham om mee te starten. We oefenen volgende week verder! Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten