donderdag 12 februari 2015

Week van 9 tot 13 februari 2015

Deze week werkten de Globes het W.O. thema ‘Op reis met de trein’ af. We bekeken hoe de allereerste treinen eruit zagen en hoe die zich nu precies verplaatsten. Daarnaast bekeken we ook alle beroepen die met treinen te maken hebben. Er volgde natuurlijk ook een toets en de meesten brachten het er goed van af.

Op dinsdag gingen we dan samen met de Bloempjes op rekenuitstap naar IKEA. Iedereen ging met zijn rekenmeester of -juf de hele dag door in het grootwarenhuis verschillende rekenopdrachten uitvoeren. Een heel erg leuke belevenis met mooie, leerrijke resultaten. Geniet mee via de foto's:

De taalgroepen werkten deze week elk op hun niveau terug een woordpakket af. De luisterlessen stonden deze week in het teken van ‘vriendschap’. Het verhaal ‘Dierenvrienden heb je nodig’ bracht ons leuke voorbeelden van wat echte vriendschap nu is en we hadden ook een fijn kringgesprek over hoe we zelf als vriend zijn. De rekengroep werkte verder aan sprong 6. Deze week stond cijferen en hoofdrekenen op het programma maar ook het parallellogram werd van dichtbij bekeken.

Op donderdag kwam de schoolfotograaf langs en hadden we zowel individuele foto’s als klasfoto! We zijn al benieuwd naar het resultaat. We sloten vrijdag de week af met een leuke verwerking van ons W.O. thema rond treinen en maakten absurde tekeningen waar een trein in verwerkt zit. We konden ons ook verkleden over de middag in teken van carnaval en dat werd een leuke bedoening. Geniet allemaal van de vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten