vrijdag 11 september 2015

Week van 7 tot 11 september 2015

De Globes zijn deze week er hard ingevlogen en hebben heel wat werk verricht. Binnen W.O. werkten we ons thema ‘t Kriebelt in de klas af. We vergeleken deze week vooral de talenten die mieren hebben met onze eigen talenten en stonden ook stil bij waar we zelf dit schooljaar extra op willen letten. Ieder slaagde erin een mooi werkpunt voor zichzelf op te sommen.


Binnen de rekengroep werd er verder hard herhaald wat we vorig jaar gezien hebben. Heel erg knap om te zien dat de meesten niet alle leerstof vergeten zijn in die lange zomervakantie. Aangezien iedereen nu binnen zijn rekengroep heeft kunnen laten zien wat hij of zij kan, kunnen we vanaf maandag definitief van start gaan met nieuwe leerstof! Sommige leerlingen zullen ook verhuizen van rekengroep, maar alle Globes zien het zitten.


Binnen taal stonden we deze week stil bij onze luistervaardigheden. We beluisterden verschillende dierengeluiden en probeerden te achterhalen van welk dier het afkomstig was. Daarna mochten we elk een dier bedenken en proberen aan de hand van de eigenschappen van het dier aan de anderen te vertellen welk dier we in ons hoofd hadden. Een ideale manier om te leren werken met kernwoorden. Er werd heel knap gewerkt door iedereen!


We knutselden deze week onze verjaardagskalender en we maakten de klas al klaar voor de komst van Stacey uit de Schildpadden op maandag. Zij zal de rest van het schooljaar bij ons in klas zitten. We zien het alvast allemaal zitten dat ze onze groep komt vervoegen.


Deze week waren we met onze klas ook verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren op school. Geniet mee van de foto's om de dierenvrienden aan het werk bezig te zien.

Volgende week maandag is het sportdag: vergeet jullie lunchpakket niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten