vrijdag 18 september 2015

Week van 14 tot 18 september 2015

Wat was het een sportieve week. Op maandag vlogen we er onmiddellijk in met de sportdag. Iedereen werd in een groepje verdeeld en kon genieten van verschillende activiteiten. Er stonden volksspelen, balspelen, estafettes, een hindernissenparcours en een springkasteel op het programma. Het werd een heel erg fijne belevenis!

Op dinsdag begonnen we dan met ons nieuw W.O. thema ‘Met de stroom mee’. We bekeken welke rivieren er door ons land stromen en hoe een rivier ontstaat. Wat is nu stroomopwaarts en wat is stroomafwaarts? Hoe weet je wat de linkeroever is en wat de rechteroever? Heel erg interessant allemaal.

Binnen de rekengroepen werd de eerste nieuwe leerstof gegeven en dat werd gerust spannend voor de meesten. Toch was iedereen enorm gemotiveerd en na het vele oefenen ging het al vlot. Blijf de maaltafels oefenen iedereen!

Daarnaast werd er op donderdag ook gestart met de herfstversiering om de leefgroep de Zonnekids te helpen met hun sterrenuitdaging. De ramen in de klas werden in thema beschilderd en iedereen maakte een schilderij met herfstkleuren waar witte bomen op te zien waren. Een leuk werkje dat mooie resultaten opleverde.

Op vrijdag sloten we de dag af met een leuke, actieve wandeling samen met de Zonnekids en de Bloempjes in het kader van de Strapdag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten