dinsdag 13 oktober 2015

Week van 28 september tot 2 oktober 2015

De Globes verdiepten zich deze week nog eens volledig in het thema herfst. De loofbomen en naaldbomen werden van dicht bekeken en we stonden stil bij het feit waarom de blaadjes van de bomen vallen in de herfst. Daarnaast bekeken we ook de delen van de paddenstoel. Op vrijdag volgde er zelfs al een tweede toets.

De taalgroepen gingen deze week opnieuw aan de slag met een spellingsmoeilijkheid. Daarnaast stonden we bij de spreeklessen ook stil bij hoe we reageren in moeilijke situaties. We leerden vooral het drieluik 'wat voel ik? Wat denk in? Wat zeg ik?' toepassen! Daarnaast beelden we ook enkele situaties uit. Wat ging dat goed!

De rekengroep werkte sprong 3 volledig af en kreeg een eerste toets voorgeschoteld. Wat doen we allemaal ons best!

Uiteraard leefden ook wij hard mee met de Zonnekids die 5 sterren binnenhaalden donderdag! Wat zijn wij blij! Volgende maand zal alles rond de sterren in het teken staan van Halloween en zullen de Schelpen en de Schildpadden proberen de volgende 5 sterren binnen te halen. Spannend!

Daarnaast nog even een mededeling over een wijziging in de klas: voortaan zullen meester Bjorn en meester Patrick op vrijdagvoormiddag de Globesklas overnemen aangezien ik zelf een andere opdracht voor de school ga uitvoeren. De Globes zien het alvast zitten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten