zondag 8 november 2015

Week van 12 tot 16 oktober 2015

Hola Ecuador! We verdiepten ons deze week verder in het land dat ons voor het schoolproject werd gegeven. We keken op de wereldkaart en wereldbol waar Ecuador nu precies ligt. Daarnaast leerden we dat het land in drie zones is opgedeeld met elk hun eigen klimaat. Ook de manier waarop Ecuador ontdekt werd, sprak voor velen tot de verbeelding.Elke dag wordt er in de kring ook een prent besproken over de familie van Yordi. Yordi is een jongen van 7 jaar die in Ecuador woont en ons vertelt hoe zijn dagelijks leven eruit ziet. Wat een verschil met hoe het er bij ons aan toe gaat. Velen uit de leefgroep beginnen stilletjes aan te beseffen wat een geluk ze hebben om in Belgiƫ geboren te zijn.
Volledig in thema maakten we donderdag dan elke onze eigen wereldbol om uit te hangen in de klas. Ons weefwerkje van vorige week werd ook verder afgewerkt en ook de vlag van Ecuador werd in een knutselwerkje verwerkt. De klas begint stilletjes aan helemaal in de Ecuadoraanse sfeer te komen.Uiteraard leren we ook een woordje Spaans aangezien dit de voertaal is in Ecuador. We oefenden al elke dag tellen tot tien en het begint er al heus op te trekken. Al bracht het ook vele grappige momenten omdat sommigen begonnen over ‘stress’ i.p.v. ‘tres’. Volgende week tonen we aan alle andere klassen hoe dat tellen nu moet… spannend!

Met spijt in het hart melden we ook dat we woensdag tot de ontdekking kwamen dat de vrouwelijke cavia gestorven was. Uiteraard zijn we hier heel erg triest over, maar weten we allemaal dat ondanks goede zorgen elk dier ziek kan worden. Gelukkig vonden alle Globes wat troost bij elkaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten