dinsdag 8 december 2015

Week van 23 tot 27 november 2015

De Globes begonnen deze week aan een nieuw W.O. thema ‘Oh, dat weer!’. We stonden even stil bij welke verschillende weersverschijnselen er zijn en welk weer we het liefst hebben? We stonden er ook even bij stil dat niet elk weer bij elke activiteit past. Zo is het noodzakelijk om veel wind te hebben als je wil zeilen, maar niet als je tegen de wind in moet fietsen. Heel erg interessant allemaal!

De rekengroep maakte deze week hun toets van sprong 5 en dat ging bij de meesten heel vlot. Alleen het vermenigvuldigen en delen blijft toch nog moeilijk! We blijven hard verder oefenen! De taalgroepen waren deze week hard bezig met begrijpend lezen. We leerden onder andere hoe je best dingen in de tekst aanduidt zodat je makkelijker vragen kan beantwoorden. Dankzij deze techniek ging het voor velen al heel wat vlotter.

Uiteraard waren we de rest van de week al bezig met de goede man die volgende week naar de school komt… We begonnen aan onze brief voor de sint en dachten al na over onze act… Uiteraard verklappen we nog niets… We delen graag wat foto's met jullie van tijdens een beloningsmoment.Op vrijdag hadden de leerlingen een extra dagje vrij aangezien het pedagogische studiedag was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten