dinsdag 8 december 2015

Week van 30 november tot 4 december 2015

De Globes werkten deze week het thema ‘Oh, dat weer!’ af. We hielden ons vooral bezig met de verschillende tekens die gebruikt worden om aan te geven dat er regen, zon, hagel, … is. De kinderen kenden uiteraard al heel wat van deze symbolen doordat we die in de kring ook al vaak oefenen. We bekeken ook de verschillende meetinstrumenten die er bestaan. Wat zitten er rare namen tussen?!

De rekengroep leerde deze week voor het eerst cijferend optellen. Wat hadden ze er allemaal hard naar uitgekeken! Het ging al vlot voor een eerste keer! Daarnaast oefenden we ook hard verder op kloklezen tot op 5 minuten nauwkeurig. De taalgroepen stonden deze week nog eens extra stil bij au/ou en er werd ook weer flink gelezen.

In het kader van de sterrenopdracht was er donderdag een heus fietsparcours op school. Ook de steps en skeelers konden hun weg vinden op het parcours! Wat vonden we het leuk! In de namiddag hielpen we ook met het bakken van pannenkoeken. We laten je graag meegenieten van de foto's!


De rest van de week werd er tussendoor telkens hard geknutseld en gezongen voor de act bij de sint. Onze schoorstenen zien er prachtig uit, alsook de eigen pietenhoed. Op vrijdag mochten we dan eindelijk gaan zingen voor de sint en zwarte piet over wat er nu gebeurt als zwarte piet teveel chocolade eet! We brachten een lied over een zwarte piet die vastzit in de schoorsteen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten