zondag 14 februari 2016

Week van 11 tot 15 januari 2016

De Globes hadden een heel erg drukke week want we begonnen de week met 10. Océane en Silvano zaten nog eens een dagje verdeeld aangezien juf Sofie pas vanaf dinsdag ter vervanging kwam. Ze deden echter zoals steeds wel hard hun best. We vierden wel twee verjaardagen: Océane werd zaterdag 10 en Adina werd dinsdag 10! Nog eens proficiat meiden!Binnen W.O. gingen we verder aan de slag met het thema ‘De geheimen van mijn lichaam’. Deze week concentreerden ze ons op onze buik en stonden we stil bij ons spijsverteringsstelsel. Vooral de herkomst van windjes en boeren zorgde voor de nodige hilariteit. Daarnaast bekeken we ook ons geraamte en stonden we even stil bij onze aderen en het bloed dat erdoor stroomt. Op donderdag gingen we met klei aan de slag en maakten we zelf mannetjes met klei. Wat was dat fijn!
De rekengroep gooide zich deze week op het cijferen. We leerden cijferend optellen met 2 keer onthouden alsook cijferend aftrekken met 1 keer ontlenen. Wat is dit een belevenis! Iedereen doet het echter fantastisch! Volgende week volgt alweer een toets! Spannend! De taalgroepen concentreerden zich deze week terug op begrijpend lezen en belangrijke zaken aanduiden in een tekst. Het vele oefenen begint zijn vruchten af te werpen.


Daarnaast waren we deze week ook verantwoordelijk voor de verzorging van de kippen en konijnen. Iedereen toonde zich weer tot goede dierenvrienden! We stonden ook veel stil bij het plannen en uitwerken van onze volgende kringenronde want volgende week is het alweer van dat. Ook hier valt op dat het plannen en zelfstandig voorbereiden steeds beter gaat.


Tenslotte zijn we ook al begonnen aan de sterrenopdracht en leerden we reeds het liedje en het dansje van de ‘Move tegen Pesten’. Volgende week maken we onze kledij voor de videoclip en hebben we witte t-shirts nodig om te beschilderen. Wie er nog kan missen mag deze zeker meegeven!

Fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten