zondag 14 februari 2016

Week van 4 tot 8 januari 2016

We zijn het nieuwe jaar wat in mineur begonnen wij de Globes aangezien we al op maandag een zieke Fleur hadden die terug moest opgehaald worden. Ze was daarna de rest van de week afwezig. We wensen haar allemaal veel beterschap en hopen dat ze volgende week terug is! We missen je Fleur!


Op dinsdag was het opnieuw sterrendag en stond het hindernissenparcours op het programma voor de leerkrachten. De hele dag door moest er telkens 1 collega op het parcours bezig zijn om de ster binnen te halen. In de late voormiddag mochten ook de leerlingen zelf eens het parcours verkennen samen met de juf en dat vonden ze superfijn.

Helaas had Senne tijdens het parcours grote pech want hij kwam ongelukkig ten val en moest naar het ziekenhuis. Gevolg: draadjes in de neus en een opgezwollen oog. Hij was wel super flink de hele tijd en de juf en zijn klasgenoten waren dan ook supertrots op hem! We waren dan ook blij dat hij donderdag al terug op school was! Op donderdag kwamen ook OcĂ©ane en Silvano erbij in klas aangezien hun juf ziek was.


De rekengroep begon aan sprong 7 en verdiepte zich deze week vooral in de flexibele rekenmethodes voor alle bewerkingen. Daarnaast werd kloklezen tot op de minuut ook aangebracht en dat ging al bij al vlot voor de meesten. De taalgroepen gingen deze week vooral terug de technieken van begrijpend lezen herhalen en kregen ook een nieuwe spellingcategorie voorgeschoteld.

Ten slotte werd er deze week ook gestart met het W.O. thema ‘De geheimen van mijn lichaam’. We gaan ons hele lichaam eens onder de loep nemen en staan vooral stil bij waar alle ongemakken en ziektes vandaan komen. Op vrijdag geeft meester Bjorn voortaan een uurtje verkeer aan de Globes. Deze week begonnen ze met de leerstof over hoe je veilig moet oversteken op een kruispunt of een rotonde.

Het was een erg drukke week bij de Globes dus iedereen heeft zijn weekend dubbel en dik verdiend. Fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten