zondag 14 februari 2016

Week van 7 tot 11 december 2015

De Globes begonnen deze week aan het laatste W.O. thema voor de kerstvakantie ‘Welkom in mijn restaurant’. We bekeken vooral hoe een tafel correct wordt gedekt en stonden ook stil bij hoe een menukaart wordt opgebouwd. De leerlingen mochten ook zelf hun eigen tafel ontwerpen voor de feestdagen, iets wat heel erg mooie resultaten naar boven bracht. Uiteraard stonden we ook even stil bij de verschillende beroepen die in een restaurant aan bod komen: de kok, de obers, …


Binnen de taalgroepen stonden we deze week vooral stil bij het lezen van teksten en het oplossen van vragen. We hadden extra aandacht voor het aanduiden van zaken in teksten om de vraagjes gemakkelijker te kunnen oplossen. De techniek begint er stilletjes aan in te zitten bij de meesten.


De rekengroepen gingen deze week cijferend optellen met een keer onthouden. Wat ging dat plots vlot! Daarnaast bekeken we ook verschillende veelhoeken en stonden we nog eens stil bij verschillende blokkenconstructies. Het einde van sprong 6 is hierdoor ook in zicht en volgende week volgt dan ook weer wat herhaling en een toets! Spannend!

Daarnaast stond de rest van de week vooral al in het teken van alles wat met Kerstmis te maken heeft. We ontwierpen een spel voor op de kerstmarkt op school, kleurden een mooie tekening voor de kleurwedstrijd en begonnen ook al aan onze nieuwjaarsbrieven!Geen opmerkingen:

Een reactie posten