donderdag 30 juni 2016

Week van 16 tot 20 mei 2016

De Globes zijn er deze week echt ingevlogen met hun sterrenopdrachten. 1 van onze opdrachten is het maken van een levensgroot kunstwerk van 2m op 2m gevuld met kroonkurken waar het logo van onze school in verwerkt zit. Daarvoor zijn we nog op zoek naar heel veel kroonkurken, dus wie ons kan helpen mag deze zeker meegeven met de leerlingen. We begonnen al met onze schets van het kunstwerk uit te vergroten. Het begrip schaal werd bekeken en aan de hand van een touw maakten we een grote cirkel waar ons logo in zal komen. Spannend!

Tijdens de W.O. lessen werkten we ook nog verder aan ons thema ‘Achter de schermen van het nieuws’. We bekeken een interview met de nieuwslezer van het journaal op één en kwamen nog meer te weten hoe het is om dagelijks met de actualiteit bezig te zijn.

De rekengroep maakte deze week hun LVS toets om te zien of de leerstof van dit jaar wel blijven hangen is. Wat was dat spannend en veel werk! Iedereen heeft alvast heel hard zijn best gedaan dus alvast een dikke duim daarvoor! Tijdens de taalmomenten werd er ook verder hard gewerkt aan onze remediëringsbundels en schreven we ook verder aan ons Veerbootjournaal dat we aan het maken zijn.

Op donderdag hielpen we even met het koken voor de pasta’s van de VeerBootCup, het minivoetbaltoernooi dat nu zaterdag 21/05 doorgaat ten voordele van onze school! Maandag gaan we op schoolreis: zorg dat je alles mee hebt zoals aangegeven op de brief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten