donderdag 30 juni 2016

Week van 18 tot 22 april 2016

Deze week gingen de Globes verder aan de slag met het thema ‘Je geld of je leven?’. We stonden even stil bij het concept lenen en hoe dat precies in zijn werk gaat. Plots bleek het sparen een heel stuk belangrijker dan ze gedacht hadden voor alle Globes. Daarnaast stonden we ook stil bij de evolutie van de munten en biljetten door de geschiedenis heen. Wat was het grappig om al die namen van de vroege munteenheden te bekijken! In het kader van ons W.O. thema gingen we verder met het knutselen van ons spaarvarken met papier-marché. Het plakken is eindelijk klaar, nu kunnen de werkjes drogen zodat we dan volgende week kunnen starten met het versieren.


De rekengroep begon deze week aan het cijferend delen. De laatste van de 4 cijferalgoritmes is uiteraard de moeilijkste, maar toch gingen de meeste al heel goed van start. Volgende week oefenen we nog een beetje verder voor alweer toets 10 op het programma staat! Spannend!


De verschillende taalgroepen zijn begonnen aan de grote herhalingsspurt naar het einde van het schooljaar. Alle nieuwe leerstof is gegeven, nu is het enkel nog een kwestie van blijven oefenen, oefenen en oefenen! Deze week startte juf ook met het voorlezen uit het boek ‘De brief van papa’, het vervolgboek van de verhalen van Rosie en Moussa. In het boek komen we eindelijk te weten waar de papa van Rosie naar toe is en dat was toch iets anders dan de meeste Globes in gedachten hadden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten