donderdag 21 september 2017

Week van 18 tot 22 september 2017

De Globes begonnen de week met een feestje want Remi werd 9 jaar. Hij verwende ons met een lekkere cake.


Binnen W.O. werkten we deze week rond het nieuwe thema ‘Kijk, ik groei!’. We leerden al dat onze eigen levenslijn niet blijft stilstaan en dat er doorheen een jaar heel wat gebeurt. We stonden hierdoor ook nog eens stil bij de maanden van het jaar en de verschillende seizoenen.
De rekengroep ging verder aan de slag met het hoofdrekenen: deze keer oefenden we op het delen en vermenigvuldigen met getallen tot 1 000. Daarnaast werd ook het cijferen herhaald en maakten we ook een herhalingsbundel van sprong 1 want volgende week komt onze eerste toets er al aan!
Silvano, Branco en Remi gingen deze week binnen taal aan de slag met woorden met d of t en lazen ook een tekst over een jongen die op weg naar school ten val komt.Milan en Bryan gingen aan de slag met werkwoorden en leerden onderwerp en persoonsvorm zoeken in een zin.
Yesse leerde deze week het woordje ‘koek’ en oefende verder op die moeilijke letters b en d.


Tijdens muzische vorming verdiepten we ons deze week in de werken van Joaquin Torres Garcia. We leerden over de letterbakken die vroeger in de drukkerij werden gebruikt en zagen dat deze kunstenaar zich hierdoor liet inspireren. Samen met houtskool en pandakrijt gingen we aan de slag om onze eigen letterbak te tekenen. Er werd heel knap gewerkt!
We sloten de week af met een leuke wandeling van 7,5 km in het kader van de Strapdag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten