donderdag 5 oktober 2017

Week van 2 tot 6 oktober 2017

De Globes begonnen deze week aan hun nieuwe thema ‘Mijn huis, mijn thuis!’. We stonden even stil bij welke soorten huizen we allemaal kennen en waarom dit nu eigenlijk gesloten, halfopen of open bebouwing heet. Daarnaast leerden we ook dat architecten een plattegrond op schaal maken van een huis voor het gebouwd kan worden. We bekeken samen al enkele plattegronden en hadden heel veel plezier!

Voor de kinderen was het een speciale week deze week want woensdag hadden ze geen school. De juffen en de meesters hadden echter een heel drukke voormiddag met een lezing en daarna een heuse teambuilding opdracht!

De rekengroep werkte deze week verder aan sprong 2. We hadden heel wat oefenwerk aan het delen met getallen tot 1 000. Zowel hoofdrekenen als cijferen stond op het programma. Hoe ging dat cijferalgoritme van delen ook alweer? Wat zat het ver bij sommigen! Ook gingen we aan de slag met de meter, cm en dm!

Remi, Branco, Silvano, Milan en Bryan gingen deze week aan de slag met remediëringsoefeningen van spelling na de toets die ze vorige week al gehad hebben. Ieder werkte op zijn eigen tempo aan de oefeningen die ze nog moeilijk vonden. Yesse werkte deze week kern 3 volledig af en had op vrijdag zijn eerste toets! Wat kan hij al heel wat letters lezen nu, knap Yesse!

Tijdens de luisterles kwam er een leuke les aan bod over ‘wie niet stoer is, moet slim zijn’. We stonden even zelf stil bij wanneer dit ook aan bod komt in ons dagelijks leven en we leerden heel wat bij van elkaar. Tenslotte werkten we deze week ook ons skelet met pasta (en allerlei ander klein materiaal) helemaal af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten