donderdag 16 november 2017

Week van 13 tot 17 november 2017

Deze week werd er op school gestart met het project Kunstkriebels. Op maandag konden alle leerlingen zich inschrijven voor een workshop waar er zelf kunst werd gemaakt. Er werd gewerkt met klei, recyclagemateriaal, foto’s, … Het was echt een heel fijne namiddag.

Onze klas zelf kreeg de kunstenaar PANAMARENKO en we leerden deze week al heel wat over deze man. Zo leerden we al dat hij als Henri Van Herwegen werd geboren net voor de Tweede Wereldoorlog. We ontdekten waar zijn fascinatie voor insecten, vliegtuigen en duikboten vandaan kwam en we hebben al heel wat idee├źn om zelf installaties in zijn stijl te maken vanaf volgende week.

We vierden deze week ook 2 verjaardagen. Afgelopen zondag werd Yesse 9 en vrijdag werd Silvano 10. Proficiat jongens!

De rekengroep ging deze week verder aan de slag met sprong 3. We leerden cijferend optellen, aftrekken en vermenigvuldigen met getallen tot 10.000, kloklezen tot op 1 minuut en we bekeken ook de veelhoeken nog eens van dichtbij. Volgende week volgt alweer een toets!


Ook binnen de taalgroepen werd er hard gewerkt. Yesse leerde deze week de woordjes jas en riem.


Bryan en Milan gingen deze week aan de slag met de regels voor hoofdletters en leestekens. Silvano, Branco en Remi gingen aan de slag met woorden met ng en nk. Er werd opnieuw erg knap gewerkt!

De week stond voor de rest vooral in het teken van zorgzaamheid. We stonden de hele in voor de verzorging van de kippen en de konijnen op school. Wat hebben we hiervan genoten!

Maandag is er pedagogische studiedag! Geniet van jullie extra lang weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten