dinsdag 5 december 2017

Week van 27 november tot 1 december 2017

Deze week was de laatste week van het schoolproject Kunstkriebels. Nadat we uitvoerig onze kunstenaar Panamarenko hebben leren kennen gingen we nu eindelijk aan de slag om zelf kunst te maken zoals Panamarenko. Eerst gingen we net zoals onze kunstenaar schetsen maken van wat we wilden construeren. We dachten ook al na over welk materiaal we gingen gebruiken voor ons kunstwerk en schreven dit bij onze schets. Daarna werd met heel wat kosteloos materiaal V1’s, kevers, duikboten, zeppelins, vliegende auto’s, … na gemaakt! Alle fantastische resultaten werden vrijdag in de namiddag tentoon gesteld aan de bezoekers! Wat is de juf trots op haar Globes!


Uiteraard werd er in deze laatste kunstige week ook nog gewerkt. De rekengroep ging aan de slag met de eerste lessen van sprong 4. We leerden breuken kennen groter dan 1 geheel en leerden zelfs dat er gelijkwaardige breuken zijn. Het feit dat iedereen de breuken begint te begrijpen zorgde ervoor dat die breuken plots ook leuk werden! Daarnaast oefenden we deze week op het handig optellen en aftrekken met getallen tot 10.000.
De taalgroepen zaten ook niet stil deze week. Yesse werkte deze week rond de woordjes ‘bijl, riem en hout’. De tweeklanken lukken hem steeds beter! De anderen werkten deze week allemaal rond de woorden met open en gesloten lettergrepen. Ook daar begint het bij iedereen steeds beter te gaan.

Op woensdag zaten de Globes in hun verdeelklas aangezien de juf autopech had. Ze werden allemaal erg goed opgevangen en deden hun uiterste best.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten