donderdag 21 december 2017

Week van 11 tot 15 december 2017

Wat een speciale start van de week: sneeuw! Wat waren de Globes vol verwondering toen ze eindelijk de eerste sneeuw uit de lucht zagen vallen maandag! De verwondering en het enthousiasme werd telkens groter toen de sneeuw maar bleef vallen en we alles buiten de klas wit zagen worden. Gelukkig konden we na het middageten eindelijk met z’n allen gaan spelen in de sneeuw! Wat was dat leuk!


Helaas zorgde de sneeuw er ook voor dat de weg naar huis voor iedereen heel wat moeilijker werd: de juf was drie uur onderweg naar huis en ook de meeste kinderen waren uren met de bus onderweg naar huis. Op dinsdag was er dan ook geen enkele Globe op school doordat vele bussen niet reden en ook de juf ging niet de baan op. Hierdoor viel de eerst geplande zwemles ook weg.
Op woensdag kwam iedereen (buiten Remi want die was helaas ziek) terug vol goede moed naar school en vlogen we er terug in. We oefenden deze week binnen WO in de klas ook enkele leuke varianten op bekende speelplaatsspelletjes. Zo leerden we omgekeerd verstoppertje spelen, tikkertje slinger, haasje over, en ook tikkertje bom. De Globes vonden het super fijn en oefenden de rest van de week ook verder de spelletjes op de speelplaats!
De rekengroep werkte deze week verder aan sprong 4 waar het cijferend delen met getallen tot 10.000 aan bod kwam. We oefenden ook nog wat verder op het hoofdrekenen x en op kg en g.
Binnen de verschillende taalgroepen werd er deze week gewerkt rond creatief schrijven van een kaartje aan een vriend/kennis. Yesse werkte kern 5 volledig af en had deze week vooral herhaling van alle geleerde letters en ook opnieuw toets. Silvano en Branco oefenden verder aan meervouden en de regels rond hoofdletters. Bryan en Milan werkten verder woorden met voor- en achtervoegsel en oefenden ook nog eens op de woorden met open en gesloten lettergrepen.
We sloten de week af met het knutselen aan onze speciale nieuwjaarsbrief met puzzelstukjes en aan een kerstcadeautje met een bloempot! Wat het wordt houden we nog even geheim! Volgende week al de laatste schoolweek van 2017!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten