donderdag 21 december 2017

Week van 18 tot 22 december 2017

De Globes werkten deze week het laatste thema van 2017 af ‘Welkom in mijn restaurant’. Wat was er enorm naar uitgekeken van de Globes dus iedereen was erg enthousiast. We leerden de verschillende beroepen kennen die allemaal in een restaurant aan bod komen en we leerden ook hoe een menukaart is opgesteld. Daarnaast stonden we nog eens extra stil bij de etiquette afspraken. Vele kinderen vonden het uitermate interessant gezien de feestdagen eraan komen en sommigen ook op restaurant gaan met de familie.
De rekengroep werkte deze week sprong 4 volledig af en dus volgde er ook een toets. Wat gaan we goed vooruit! Ook de taalgroepen werkten deze week hun deel af. Yesse sloot kern 5 af met een goede toets. Bryan en Milan werkten Kijker 3 af en Remi, Silvano en Branco werkten Kijker 7 af. Ook voor hen volgde allemaal een toets.
Op donderdag hadden we dan een echte beloningsdag. Samen bakten we pannenkoeken met een speciaal kleurtje! Wat was het fijn om te zien hoe de Globes perfect alles zelf moesten wegen, het deeg mengden en dan ook zelf alle pannenkoeken bakten. Daarna was het smullen geblazen! Heerlijk was het!


Uiteraard werd er ook bij ons nog heel wat geknutseld. Onze nieuwjaarsbrieven met puzzelstukjes moesten nog worden afgewerkt en daarnaast werd ook ons geschenkje voor de mama en papa ingepakt. Wat waren ze allemaal trots toen ze ermee naar huis konden!
Op vrijdag was juf jarig en gingen we in de namiddag met de hele school schaatsen! Wat fijn om zo af te sluiten!

Fijne vakantie allemaal en tot in 2018!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten