donderdag 18 januari 2018

Week van 15 tot 19 januari 2018

De Globes moesten de hele week het stellen met 1 leerling minder. Bryan was ziek en kon de hele week niet naar school komen. Hij werd ongelooflijk gemist en we kijken dan ook al met z’n allen uit naar zijn terugkomst volgende week maandag.


We werkten deze week verder aan het thema ‘Afval en recyclage’. We bekeken wat er met onze vuilniszakken gedaan wordt nadat ze opgehaald zijn. We volgden de weg via de sorteercentra naar de recyclage. Wat waren we onder de indruk van het feit dat van flessen achteraf kledij gemaakt wordt. Daarnaast bekeken we ook enkele filmpje van de verbrandingsoven. De Globes maakten daarnaast ook een samenvatting van het thema om eenvoudiger te studeren. Wat ging dat al knap!


De taalgroepen gingen deze week aan de slag met een volgende kijker. Milan begon aan Kijker 4 en Silvano, Remi en Branco begonnen aan Kijker 8. Er stond ook een toets luisteren op het programma en een leuke les begrijpend lezen over verschillende perspectieven die in strips worden gebruikt waarbij er een fijn groepswerk aan bod kwam. Yesse werkte deze week verder aan Kern 6 waarin hij de woordjes ‘pauw’ en ‘duif’ leerde. Yesse maakte ook een leestoets en een spellingtoets deze week. Er werd dus weer hard gewerkt!
De rekengroep ging verder met sprong 5.  Deze week leerden we handig hoofdrekenen x 5, x 50 en x 25: dit was even heel spannend voor de meesten, maar eens ze het trucje doorhadden werden er heel veel oefeningen vlot gemaakt! Daarnaast leerden we ook werken met verhoudingen, geldwaarden en gingen we nog eens aan de slag met verschillende aanzichten van constructies.
Op donderdag hadden we een leuke muzische les rond bewegingen. We oefenden verschillende bewegingen die poppen doen door die met ons lichaam uit te beelden. Er werd ook samengewerkt in duo’s en er werd een marionet, een robot, een lappenpop, … nagedaan! Wat was dit fijn!
Volgende maandag gaan we in de namiddag op uitstap naar het containerpark en volgende week dinsdag is het zwemmen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten