donderdag 18 januari 2018

Week van 8 tot 12 januari 2018

De Globes zijn na een deugddoende vakantie met volle moed gestart in het nieuwe jaar! Alles stond deze week in het kader van ons nieuwe thema ‘Afval en recyclage’. De jongens waren enorm onder de indruk van de negatieve evolutie de laatste 100 jaar over hoeveel afval er geproduceerd wordt elk jaar. Samen beslisten ze onmiddellijk dat ze ook zelf beter moeten leren nadenken over afval. We stonden al eens stil bij het recycleren en bekeken hoe ons afval daarna verwerkt wordt. Heel erg interessant allemaal!
De rekengroep ging van start met sprong 5. We oefenden verder op gelijkwaardige breuken en leerden vooral enkele handige rekentrucjes om hoofdrekenen x en : met getallen tot 10.000 eenvoudiger te maken. Wat ging dat al allemaal goed en wat was iedereen enthousiast! De taalgroepen gingen aan de slag met wat remediƫring na de laatste toets die voor de vakantie nog werd gegeven. Ook voor luisteren en begrijpend lezen was er een toets deze week: wat ging dat goed!
Op woensdag stond de Nieuwjaarsreceptie in het kader van 10 jaar Veerboot op de agenda. De Globes zorgden voor de versiering van de glaasjes en zorgden dat de zaal werd klaargezet. De Schelpen maakten de voorbereiding van de alcoholvrije mocktail en de Beren, Zonnekids, Schildpadden en Hartjes zorgden ervoor dat de kaasjes en salami gesneden werden. Het was een fijn samenzijn met alle klassen waar we konden toasten op het nieuwe jaar!Op dinsdag konden de Globes voor het eerst gaan zwemmen: ze hadden er naar uitgekeken! Bryan was ook jarig deze week: hij werd er 11! Op donderdag ontwierpen we een eigen affiche met een slogan op in het kader van afval.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten