vrijdag 30 maart 2018

Week van 19 tot 23 maart 2018

De Globes werkten deze week verder aan het thema ‘Bloemen en planten in de lente’. We gingen dieper in op de delen van de bloem en hoe de bestuiving werkt. Daarnaast gingen we ook eens kijken hoe vlinders en bijen bloemen helpen met die bestuiving. Wat was dit interessant allemaal. Elke Globe koos ook een plant die ze wat verder gaan bestuderen en waar een ontdekkring van wordt gemaakt! Het beloven nog leuke en interessante weken te worden na de paasvakantie!
Voor de rest staat bij ons alles in het teken van de jeugdboekenmaand en onze uitdaging ‘De leesbingo’. Deze week gingen we voorlezen aan de Jip en Jannekes en aan de Blubjes. Wat vonden de Globes dit fijn. Daarnaast gingen we ook aan de slag met het kiezen van een gedicht om dan aan elkaar voor te lezen. Ook ons eigen boek ‘Kuifje: Raket naar de maan!’ werd al gelezen, herlezen en bekeken.De rekengroep ging deze week aan de slag met de laatste lessen van sprong 7. We leerden kommagetallen tot op 0,1 optellen en aftrekken en ontdekten wat schaal en het begrip oppervlakte is. Volgende week staat de toets op het programma!
De taalgroepen werkten ook hard. Yesse leerde deze week de laatste twee letters van zijn naam schrijven en leerde ook woorden lezen met -ng om het einde. Branco en Silvano oefenden hard op de open en gesloten lettergrepen. Remi ging verder aan de slag met de samenstellingen. Milan werkte verder aan woorden op -d/-t.

Helaas hadden we ook wat zieken deze week. Bryan was drie dagen afwezig en vrijdag was ook Milan ziek. Veel beterschap jongens!

We kregen ook onze plantjes mee naar huis die we in atelier bij meester Richard hadden gezaaid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten