vrijdag 30 maart 2018

Week van 26 tot 30 maart 2018

De laatste week stond volledig in het teken van ons boek/strip ‘Raket naar de maan!’. We keken op maandag eerst naar het laatste stukje van de aflevering en waren erg onder de indruk van de raketlancering. We zijn ook benieuwd naar de volgende afleveringen en zijn blij Kuifje ontdekt te hebben.

Daarna gingen we aan de slag met de verwerking rond ons boek. Er waren 3 opdrachten: zelf een raket maken, met strijkparels een figuur maken uit Kuifje en een eigen stukje strip maken. De Globes genoten van alle opdrachten en slaagden met glans erin om alles af te werken. Met trots toonden ze dan ook alles op het forum donderdagmiddag!


De taalgroepen werkten deze week nog hard verder. Yesse leerde de MMKM woorden beter kennen en lezen. Hij leerde ook zijn eigen naam schrijven in schrijfletters en was ongelooflijk trots op zichzelf. Silvano en Branco gingen verder aan de slag met open en gesloten lettergrepen! Het blijft moeilijk om alles uit elkaar te houden! Bryan en Milan gingen aan de slag met woorden als banaan en Remi die ging aan de slag met de werkwoorden en leerde hoe je persoonsvorm en onderwerp moet zoeken in een zin.
De rekengroep had deze week de toets van sprong 7 en iedereen haalde een super resultaat! Het vele oefenen heeft dus echt wel geholpen en iedereen was dan ook trots op zichzelf! Er was dan ook een leuke beloningsles met rekenspelletjes op vrijdag omdat ze het verdiend hadden!

Geniet van de paasvakantie allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten